אובדן בן זוג במלחמה הוא חוויה הגורמת לריקנות וכאב שקשה לתאר אותו במילים.
ה – 7.10.23 הותיר אחריו כאב בלב כולנו ותחושה שזה כבר לא אותו הדבר כמו קודם, האמון בזרועות הביטחון והממשלה אצל רבים מאיתנו התערערה ועדיין לא השתקמנו וגם אם ניצחנו עדיין תחושת הביטחון לא חזרה במלואה. תחושת האובדן במלחמה היא לא רק אישית היא של כולנו מה שעלול להשפיע עוד יותר על מי שחווה אובדן אישי כי האנרגיות אצל רבים מאיתנו נמוכות ולא תמיד יש בנו כוחות לעזור למי שאיבד אהוב.
ה- 7.10.23 גרם לטלטלה גדולה בקרב צעירים רבים שאיבדו את חבריהם במסיבת הנובה או בקרבות המלחמה. רבים מהם לא חוו בעבר מלחמות ולא זוועות שאליהם אנו עדיין נחשפים. במלחמה הזו צעירים רבים איבדו את בני ובנות זוגם והחיים שלהם נעצרו כי התקשו לחזור לשגרה.
כמטפלת רגשית אני מטפלת גם בטראומות ולקליניקה פנו מטופלים מהעבר שחוו שברון וקושי להתמודד עם אובדן חברים וגם מטופלים חדשים שהרגישו שאינם מסוגלים להרים את עצמם לאחר אובדן בני זוג.
יש מי שזעק את הכאב מעמקי נשמתו ויש מי שישב מסוגר עם ידיים שלובות ואינו יודע להביע את רגשותיו ורק הבכי והיבבות החנוקות סיפרו את עומק הכאב. עם הזמן ממפגש למפגש שפת הגוף השתנתה והיכולת לשתף נפתחה.
כבר בהתחלה היה ברור שאין יותר שגרה, לא הולכים לעבודה, יש תחושת ריקנות, הסתגרות בחדר,תחושת כובד בלב, בכי בלתי פוסק, אי רצון להיפגש עם בני משפחה וחברים, חוסר תיאבון עד כדי אי אכילה במשך ימים רבים, תחושת הבדידות הייתה מוחשית גם כשמסביב היו בני משפחה וחברים שמבקשים לעזור, הם נהדפו לא מתוך כעס, אלא מתוך חוסר יכולת לשתף, מתוך הצורך להגן על הפצע הפתוח. הפחד להתמודד עם השאלות, עם המבט מלא הרחמים, או אפילו עם החיבוק שמזכיר כמה הכאב אמיתי, כל זאת הוביל להתרחקות.
יש מי שאמר "אין טעם לחיים שלי", "איך אני יכולה להתחתן כשהם מתים", "אני רק רוצה למות", "אין לי עניין בכלום", "אני מתנהל כמו רובוט", "לא רוצה שיגעו, יחבקו אותי", "רוצה להיות לבד", "איך אצליח ליצור זוגיות כמו שהייתה לי", "אף אחד לא יהיה כמו בן הזוג שהיה לי", "המשפחה שלו לא רואה את הכאב שלי כי מבחינתם אני אמשיך הלאה" וכדומה. השגרה המוכרת הפכה לזיכרון ובכל פעם שהושמע שיר שהזכיר חוויות מהעבר או מפגש עם חברים להם בני זוג הדמעות ירדו מאליהן בלי שליטה וזיכרונות של תוכניות שתוכננו לעתיד משותף צפו וגרמו לנפילות רגשיות כך שתקופה ארוכה הייתה תחושה של עליות וירידות במצבי הרוח, הדיכאון משתלט והופך את הימים למעורפלים ואת הלילות לאינסופיים. הדברים שהיו פעם משמעותיים מאבדים את ערכם. לעיתים, הרצון להתנגד לכאב פשוט אינו קיים. התחושה היא שאין טעם לנסות, שאין דרך לחזור ולהרגיש של ואין יכולת לראות עתיד טוב יותר
.
הטיפול בטראומה של אובדן אהוב בגישה הקינסיולוגיה הוא תהליך עדין ומותאם באופן אישי לכל מטופל, המשלב עיבוד של האבל ומתן מקום וזמן, יכולת הכלה לצד שחרור רגשות ואמונות מגבילות, התבוננות מחודשת על החיים, כשמוכנים רגשית ומנטאלית מתחיל שלב של הגדרת מטרות חדשות.
קינסיולוגיה משתמשת בטכניקות מגוונות כמו: תרגילי תנועה, תרגילי ראייה והתבוננות, מגע בריאות-איזון מרידיאנים, טכניקות לשינוי רגשי וחשיבתי, איזון צ'אקרות, קלפי מודעות ועוד.
אם גם אתם חווים אובדן ורוצים לעבד אותו ולבנות את חייכם לצד האובדן מזמנים להתקשר ולהתחיל תהליך של צמיחה מחדש.